CTRL+ALT+IDENTITY

Sinds november 2021 tot medio maart werkt Anima Jhagroe-Ruissen in CLOUD danslab aan de productie van haar nieuwste creatie. Met veel bewondering voor de gelaagdheid van dit project delen wij in deze post meer informatie over het project en de voorstellingen in maart.

CTRL+ALT+IDENTITY
Met hennaworkshops, talks, exposities, experimentele performances en voorstellingen verkent CTRL+ALT+IDENTITY gemarginaliseerde verhalen en posities van Vrouwen van Kleur in nederland. CTRL+ALT+IDENTITY laat hiermee zien dat deze verhalen niet individueel of incidenteel zijn, maar een patroon vormen dat doorbroken moet worden.
Meer informatie over het project

Danstheatervoorstelling
De danstheatervoorstelling CTRL+ALT+IDENTITY is een gezamenlijke verkenning naar de glitches waarin vrouwen van kleur leven. Glitches laten de scheuren zien in het dominante witte systeem. Het zijn andere dimensies waarin vrouwen van kleur strijden voor sociale rechtvaardigheid. Deze strijd wordt verteld met henna en dans. Beide kunstvormen brengen een hervonden verbinding tot leven, tussen vrouwen van kleur en Moeder Aarde. Een verbinding die verloren was geraakt in tijden van o.a. gedwongen contractarbeid van Surinaams-Hindostaanse arbeidsters.

Data: 11-13 maart 2022
Locatie: Theater Zuidplein, Rotterdam
Tickets

Exposities en Talks
Op 8 maart 2022 wordt in samenwerking met het Sarnamihuis een gesprek tussen twee generaties Hindostaanse vrouwen georganiseerd met o.a. de oprichtsters van het feministische blad Ashanti o.l.v. Pravini Baboeram. Van 11 maart t/m 13 maart zijn in het verlengde van dit gesprek de exposities When we grow up van Kevita Junior en Ashanti van het Sarnámihuis te bezichtigen.

Datum: 8 maart 2022
Locatie: Theater Zuidplein, Rotterdam
Tickets